Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ICA


Οι πέτρες Ica είναι μια συλλογή πετρών από ανδεσίτη που φέρουν ποικιλία διαγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένων απεικονίσεων δεινοσαύρων και περίεργων τεχνολογικών καταστάσεων μίας εποχής για την οποία δεν γνωρίζουμε τίποτα απολύτως.  Διαδόθηκαν από τον Περουβιανό γιατρό Javier Cabrera.
Οι πέτρες που αποτελούνται από ανδεσίτη και ποικίλουν σε μέγεθος από μικρά βότσαλα έως και ογκόλιθους, είναι ρηχά χαραγμένοι στην επιφάνειά τους με μια ποικιλία εικόνων, που απεικονίζουν ένα ευρύ φάσμα πολύ περίεργων φαινομένων:
(Ίνκας και  Αζτέκοι κάνουν ιππασία σε δεινόσαυρους και επιτίθενται σε δεινόσαυρους.
Χειρουργοί κάνουν επεμβάσεις ανοιχτής καρδιάς και αστρονόμοι με τηλεσκόπια παρατηρούν το διάστημα).




(1966 Περού). Ο γιατρός Javier Cabrera Darquea παραλαμβάνει από έναν φίλο για τα 42α γενέθλιά του ως δώρο, μια πέτρα που είχε χαραγμένη την εικόνα του (τι Καμπρέρα), ενός ψαριού που πιστεύεται ότι είναι εξαφανισμένο ως είδος. Ο φίλος του μάλιστα του υπέδειξε την περιοχή που βρέθηκε αυτή η πέτρα.  Έχοντας ένα ενδιαφέρον για την Περουβιανή προϊστορία, ο Cabrera και κάνοντας έρευνες στην περιοχή αυτή, άρχισε τη συλλογή τους. Αυτή η συλλογή συμπληρώνεται από πέτρες που συγκεντρώθηκαν και από τον πατέρα του από τη φυτεία τους όπου και εκεί βρέθηκε ένας τεράστιος αριθμός από τέτοιες πέτρες. Σήμερα η συλλογή του Cabrera αποτελείται από περισσότερες από 10.000 πέτρες που απεικονίζουν πραγματικά αλλόκοτες σκηνές. Ο Cabrera δημοσίευσε μάλιστα ένα βιβλίο με τίτλο (το μήνυμα στις Χαραγμένες Πέτρες της Ica) αναφερόμενος σχετικά με το θέμα, και αναλύοντας  τις θεωρίες του για την προέλευση και το νόημα των πετρών.

Πολλές πέτρες υπάρχουν και στο ναυτικό μουσείο Callao καθώς επίσης και στο αεροναυτικό μουσείο του Περού που αναπαριστούν αυτές τις εικόνες. Η συλλογή του Cabrera όμως παραμένει η μεγαλύτερη.

Πολλοί ερευνητές θεωρούν ότι οι πέτρες αυτές αποδεικνύουν πραγματικά ότι προϋπήρχαν στην γη πολιτισμοί οι οποίοι χάθηκαν για πάντα, μη αφήνοντας στοιχεία για την ύπαρξη τους. Εφόσον οι πέτρες αυτές μας δείχνουν ένα τμήμα μίας ιστορίας που ποτέ δεν φανταζόμασταν, τότε ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα για την ιστορία της εξέλιξης των προϊστορικών ειδών, και των ανθρώπων. Η γη κρύβει ακόμα πολλά μυστικά που θα περιμένουμε,,, άγνωστο πότε, να έρθουν στην επιφάνεια.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου